အရသာထူးကဲတဲ့အမဲသားပေါင်း

အမဲသားအစိတ်သား ဓားဖြင့်နုပ်နုပ်စဉ်းပါ။ ပိန္နဲသီးအစေ့ (၂၅) စေ့ ကျက်အောင်ပြုတ်၍ ငရုတ်ဆုံဖြင့် ညက်အောင် ထောင်းပါ။

ဆားအနေတော်၊  ချင်းအနည်းငယ်၊ ကြက်သွန်ဖြူ အနည်းငယ်၊ နနွင်းမှုန့်ဆီးကင်းခန့်၊ ငရုတ်သီးမှုန့်ဆီးကင်းခန့်၊မဆာလာအနည်းငယ်၊ ဟင်းခတ်မှုန့်အနည်းငယ်တို့ကို ရော၍ ငရုတ်ဆုံဖြင့် ထောင်းပါ။

ညက်ပြီဆိုပါက အမဲသားနုပ်နုပ်စဉ်း၊ ပိန္နဲသီးစေ့ပြုတ်တောင့်တို့နှင့် ရောနယ်ပြီး ပေါင်းချောင်ထဲသို့ထည့်၍ ပေါင်းပါ။

မှတ်ချက်။     ။ အမဲသားမစားသူများ ဆိတ်သားနှင့်လုပ်စားနိုင်ပါသည်။ ဆိတ်နံ့မနံအောင် ရှောက်သီး ( သို့မဟုတ်) သံပုရာသီးဖြင့်နယ်၍ ထွက်လာသော အရည်ကို သွန်ပစ်ပါ။

Comments

Popular posts from this blog

ဆင်တုံးမနွယ်ဆေး

နှလုံးအားဆေး

ကြွက်နို့သတ်နည်း