အရသာထူးကဲတဲ့အမဲသားပေါင်း
အမဲသားအစိတ်သား ဓားဖြင့်နုပ်နုပ်စဉ်းပါ။ ပိန္နဲသီးအစေ့ (၂၅) စေ့ ကျက်အောင်ပြုတ်၍ ငရုတ်ဆုံဖြင့် ညက်အောင် ထောင်းပါ။
ဆားအနေတော်၊ ချင်းအနည်းငယ်၊ ကြက်သွန်ဖြူ အနည်းငယ်၊ နနွင်းမှုန့်ဆီးကင်းခန့်၊ ငရုတ်သီးမှုန့်ဆီးကင်းခန့်၊မဆာလာအနည်းငယ်၊ ဟင်းခတ်မှုန့်အနည်းငယ်တို့ကို ရော၍ ငရုတ်ဆုံဖြင့် ထောင်းပါ။
ညက်ပြီဆိုပါက အမဲသားနုပ်နုပ်စဉ်း၊ ပိန္နဲသီးစေ့ပြုတ်တောင့်တို့နှင့် ရောနယ်ပြီး ပေါင်းချောင်ထဲသို့ထည့်၍ ပေါင်းပါ။
မှတ်ချက်။ ။ အမဲသားမစားသူများ ဆိတ်သားနှင့်လုပ်စားနိုင်ပါသည်။ ဆိတ်နံ့မနံအောင် ရှောက်သီး ( သို့မဟုတ်) သံပုရာသီးဖြင့်နယ်၍ ထွက်လာသော အရည်ကို သွန်ပစ်ပါ။
ဆားအနေတော်၊ ချင်းအနည်းငယ်၊ ကြက်သွန်ဖြူ အနည်းငယ်၊ နနွင်းမှုန့်ဆီးကင်းခန့်၊ ငရုတ်သီးမှုန့်ဆီးကင်းခန့်၊မဆာလာအနည်းငယ်၊ ဟင်းခတ်မှုန့်အနည်းငယ်တို့ကို ရော၍ ငရုတ်ဆုံဖြင့် ထောင်းပါ။
ညက်ပြီဆိုပါက အမဲသားနုပ်နုပ်စဉ်း၊ ပိန္နဲသီးစေ့ပြုတ်တောင့်တို့နှင့် ရောနယ်ပြီး ပေါင်းချောင်ထဲသို့ထည့်၍ ပေါင်းပါ။
မှတ်ချက်။ ။ အမဲသားမစားသူများ ဆိတ်သားနှင့်လုပ်စားနိုင်ပါသည်။ ဆိတ်နံ့မနံအောင် ရှောက်သီး ( သို့မဟုတ်) သံပုရာသီးဖြင့်နယ်၍ ထွက်လာသော အရည်ကို သွန်ပစ်ပါ။
Comments
Post a Comment